Esta web utiliza cookies propias y de terceros para obtener información de sus hábitos de búsqueda e intentar mejorar la calidad de nuestros servicios y de la navegación por nuestra web. Si está de acuerdo haga clic en ACEPTAR o siga navegando.

Aceptar cookies

(Blog) ¡Buena Fiesta de San Jorge!

toleranceEste 23 es la Fiesta de San Jorge, el Día de la Rosa y el Libro. También da la casualidad de que William Shakespeare nació tal día como este y que el famoso Miguel de Cervantes murió un 23 de abril, durante el periodo Barroco en Europa.

Escrito por: Maria del Mar Castuera

 

Ells dos són insignes escriptors, un era de teatre i l’altre novel·lista, i eren pioners de la literatura que coneixem avui.


Quant a la creació del mite de Sant Jordi, la veritat és que “patrocina” una pila de països, ja que era un cavaller de l’Edat Mitjana molt correcte i pietós, malgrat la seva bel·licositat ingènua.


La nostra llegenda diu, però, que es va trobar amb una mena de Diplodocus que escopia foc per la boca, la qual cosa barreja el Jurassic Park amb una donzella preciosa i amb un Sant més propi del catolicisme.


També ens explica que quan alguna de nosaltres és segrestada per un Diplodocus o per algun animal maligne, ens hem de posar a esperar que vingui el cavaller graciós a salvar-nos perquè no tenim forces o no sabem escapar-nos del patiment fins que no ens han tret del pou a on vivim tanmateix soles o acompanyades.


Però la veritat és que els barons i les donzelles ens complementem submergits en les tristeses d’aquest món i ens reforcem de valent quan venen alguns problemes. A més, és tan bonic fer-nos regals!!!

¿Dónde estamos?

c/ Bac de Roda, 149
T. 93 303 50 97


Avinguda Josep
Tarradellas, 19-21
T. 93 289 24 30


c/ Indústria, 50
T. 93 210 24 19

Contacto

Oficinas Centrales
T. 93 452 04 67


Horario de atención
L-J 8.00-13.00h y 14.00-17.00h
V: 8.00-14.00h
Clubs Sociales de L a V de 14.30 a 19.30h


joia@fundaciojoia.org

delegacioprotecciodades@fundaciojoia.org